TE MIT TESZEL AZÉRT, HOGY KITŰNJ A TÖMEGBŐL?

REGISZTRÁCIÓ

Április 8-28.

A regisztráció kezdete után a weboldal alján található regisztrációs formon keresztül tudsz jelentkezni az EVK 2024-es felvételijére.

Az írásbeli forduló feladatait kizárólag a regisztrálóknak fogjuk kiküldeni, így ezt érdemes minél előbb kitöltened!

Ha bármi probléma lenne a regisztráció folyamatával, vagy nem kapnád meg a feladatokat, írj nekünk a [email protected] e-mail címre.

ÍRÁSBELI FORDULÓ

Április 22-28.

Az írásbeli két feladatból fog állni, amelyeket bármilyen sorrendben és időbeosztásban elkészíthetsz. A lényeg, hogy április 28. 23:59-ig töltsd ki az online tesztet, valamint küldd el a kifejtős esszékérdéseket a kitöltött MBTI teszed eredményeivel együtt a kapott formon. Az írásbeli forduló csak mindkét részfeladat határidőre történő leadásával teljesíthető.

I. FELADAT: ONLINE TESZT: Az írásbeli egyik részében, az online* teszt során játékos feladatok segítségével felmérjük, milyen kognitív és logikai képességekkel rendelkezel; emellett általános tájékozottságodról is ebben a fordulóban kapunk képet. Ehhez a fordulóhoz semmilyen előzetes felkészülés nem szükséges – csak találj magadnak egy nyugodt helyszínt, ahol nem zavarnak kb. 45 percig.

*FONTOS: a teszt időkorlátos és nem lehet félbehagyni (vagyis egyszer tudsz csak nekiülni), és kizárólag desktopon tudod kitölteni!

II.FELADAT: A második feladat két részből áll: 

KIFEJTŐS ESSZÉKÉRDÉSEK: Az írásbeli másik részében esszékérdéseket fogsz kapni. Ez a feladat arra szolgál, hogy árnyaltabb képet kaphassunk rólad. Mélyebben szeretnénk látni, hogy milyen a személyiséged, hogyan vélekedsz egyes társadalmi, gazdasági vagy morális kérdésekről. Kérünk, hogy őszintén válaszold meg ezeket, hiszen ahogy ideális EVK-s sincs, úgy ideális válasz sem!

MBTI TESZT: Ahhoz, hogy pontosabb képet kapjunk rólad és jobban megérthessük a személyiséged, töltsd ki az MBTI személyiségtesztet! Amellett, hogy ezáltal mi is jobban megismerünk téged, a teszt eredménye talán számodra is tartogathat egy-két érdekes újdonságot! 😉 A személyiség teszt eredményeit és a kifejtős esszékérdésekre adott válaszaidat egy közös formon tudod majd visszaküldeni nekünk, melyet a feladatokkal együtt fogsz megkapni.

A két írásbeli részt együttesen értékeljük, és ezek tükrében döntünk arról, hogy kik jutnak be a szóbeli fordulóba. További részletekről és a konkrét feladatokról az írásbeli indulásának napján (04.22.) kiküldött e-mailben olvashatsz majd.

SZÓBELI FORDULÓ

Május 11-12.

Az írásbeli forduló kiértékelése után e-mailben küldünk értesítést, hogy bejutottál-e a szóbeli fordulóba.

A szóbeli forduló egy egész napos esemény – a társaság fele május 11-én szombaton, a másik fele május 12-én vasárnap kerül behívásra az EVK Szakkollégiumba (helyszín a Kinizsi Kollégium). A szóbeli keretein belül különböző feladatokon kell majd részt venned.

További részletekről az írásbelin továbbjutottakat tájékoztatjuk majd.

Kiket keresünk?

Nincs ideális EVK-s.

Az EVK egy sokszínű közösség, amelyet minden tagja formál. EVK-sként olyan tagokat keresünk, akik nyitottak és érdeklődőek az új témák iránt, proaktívan és lelkesen néznek szembe új kihívásokkal, akik szívesen bekapcsolódnak egy beszélgetésbe az államok különböző válságkezeléséről, de velünk nevetnek egy-egy vicces előző esti sztorin is. Olyan tagokat keresünk, akikkel a néha hajnalokba nyúló tanulás egy-egy zh-ra is élvezetes, és akikkel szívesen osztjuk meg közös és egyéni sikereinket.

Figyelem!

Az EVK Szakkollégiumba csak a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos, első- és másodéves hallgatói jelentkezhetnek!

Egy évben pedig kizárólag egy szakkollégiumba adhatod le a jelentkezésed!

Miért az EVK-t válaszd?