A verseny során összesen két vállalat esetét kell megoldaniuk a jelentkezőknek. Először minden egyetemnek lehetősége van egy önállóan megrendezett belső forduló keretén belül kiválasztani azt a legjobb 3 csapatot, melyek továbbjutnak az online megmérettetésre. A Budapesti Corvinus Egyetem belső fordulóján a csapatok megoldásait a támogató vállalatok delegált zsűrije értékeli. A megoldandó esetet az elmúlt években a CaseSolvers készítette el. Jelentkezés kezdete és az eset közzététele: 2020. február 7.

Az online fordulóba egyetemenként a legjobb 3 csapat küldheti be megoldását. A beküldött prezentációkat a résztvevő egyetemek által delegált, szakértőkből álló zsűri értékeli előre meghatározott szempontrendszer szerint. A beérkezett megoldások közül a legjobb 12 csapat kap lehetőséget arra, hogy Budapestre utazzon és megmutassa tudását az országos fordulóban is. Beküldési határidő: 2020. február 23. 23:59

A verseny döntőjét a korábbi évekhez hasonlóan rendezzük meg Budapesten. Két napos felkészülést követően az elődöntő négy csoportban párhuzamosan zajlik. Mindegyik teremben a támogatók által delegált vezetők választják ki a legjobb megoldást. A négy csoportból az ilymódon kiválasztott csapat vesz részt a nyilvánosság számára is látogatható döntőben, ahol az összes zsűritag értékeli a megoldások és a prezentációk minőségét. A végeredményt azonban csak az esti díszvacsorán hirdetjük ki, melyet minden évben nagy izgalom és készülődés előz meg.

Kiemelt fontosságot tulajdonítunk a verseny eredményhirdetésének és a zsűritagok, valamint a versenyzők kapcsolatépítésének. Ezért szervezői csapatunk Budapest legszínvonalasabb éttermeit keresi fel a díszvacsora megrendezésének lehetőségével. Az OEV évről-évre új helyszínen látja vendégül a verseny résztvevőit, ahol a díjak kiosztása után a versenyzőknek, a támogatóknak és a szervezőknek is lehetősége van kötetlen keretek között élvezni a jó hangulatot egy különleges vacsora mellett.

ZSŰRI

Az Országos Esettanulmány Verseny nem kerülhetne megszervezésre a támogató vállalatok nélkül, akik minden évben az anyagi forrásainkat biztosítják. Nagy örömünkre szolgál, hogy több szervezet vezetője évek óta lelkes zsűritagja is a versenynek. Visszajelzéseik, motivációik alapján dolgozunk azon, hogy évről évre nagyobb értéket teremtsünk a vállalatok számára is.

Korábbi résztvevő egyetemek