Főoldal

Az OEV, mint verseny…

Az Országos Esettanulmány Verseny során hazánk és a környező országok magyar egyetemeinek kiváló üzleti tudással rendelkező hallgatói piacvezető vállalatok valós eseteit oldják meg, valamint a döntőben a vállalatok delegált képviselőitől személyesen kapnak visszajelzést a munkájukról. Ezáltal a versenyzők testközelből ismerkedhetnek meg a nagyvállalatok legjelentősebb kihívásaival, a támogatók pedig a magas színvonalú megoldásokon felül a jövő legkiválóbb üzleti szakembereit is felfedezhetik. Őszintén reméljük, hogy sikerül ezáltal az akadémiai, illetve az üzleti világ kapcsolatait szorosabbra fűzni, mely a rendezvény elsődleges célját képezi a kezdetektől fogva.

Az OEV, mint hagyomány…

Magyarország legrégebb óta megrendezésre kerülő esetoldó versenyét idén 21. alkalommal hirdeti meg az EVK Szakkollégium és Budapesti Corvinus Egyetem Vezetéstudományi Intézete. A közös, sok éven át tartó munka eredményeként örömmel tapasztaljuk, hogy a rendezvény vonzó lehetőséget nyújt a verseny magas színvonalának biztosításához elengedhetetlen vállalati támogatóknak és a kitűnő esetoldó képességekkel rendelkező hallgatóknak egyaránt.

Az OEV, mint lehetőség…

A versenyre olyan 4 fős csapatok jelentkezését várjuk, amelyben a tagok gazdasági tanulmányokat folytatnak és motiváltak komplex, valós vállalati problémák megoldásában. A verseny során a szakmai rátermettség bizonyításán felül minden résztvevőnek lehetősége nyílik megismerkedni a vállalatok képviselőivel, illetve más egyetemek és a környező országok hallgatóival is. A legkiemelkedőbb csapatok pedig összesen 1 000 000 Ft jutalmazásban és egyéb támogatói különdíjakban részesülnek a döntőben.

0
Éves hagyomány
0
Egyetem
0
Ország
0
Győztes
Döntős Csapatok

Az Országos Döntővel szeptember 26-28-án folytatjuk, ahol a versenyzők egy újabb valós vállalati esetet oldanak meg.

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

Gratulálunk a XX. Országos Esettanulmány Verseny helyezettjeinek!

1. helyezett:
Simple Solutions
(Budapesti Corvinus Egyetem)

Saly Zoltán

Néninger Henrik

Tóth Emese

Papp Máté

2. helyezett:
 Venture Group
 (Budapesti Corvinus Egyetem)

Vései Viktor

Bodor Eszter

Tamás Zsanett

Schrettner Attila

3. helyezett:
Mindscape
 (Babes-Bolyai Tudományegyetem)

Géger Gyopár

Éltes Rita

Kelemen Kincső

Szabo Norbert

Támogatóink

Rólunk mondták...

Jambrik Mihály,

Magyar Posta

A cégeknek is fontos, hogy életközeli képzést kapjanak a diákok a felsőoktatásban. A személyes tapasztalat rendkívül sokat számít, nem véletlen, hogy a legnevesebb külföldi egyetemek is szerveznek hasonló versenyeket. A versenynek lehet a való életben is folytatása, a cégeknek szükségük van tehetséges problémamegoldókra.

Nikovics Éva,

Allianz Hungária Zrt.

Jó volt látni a versenyzők felkészültségét. Azért is lehet eredményesnek nevezni az eseményt, mert szinte mindegyik résztvevő csapattól kaptunk új megközelítéseket, hasznos megoldási javaslatokat, más-más nézőpontból megközelítve az alapproblémát.

Ábrahám Zsolt,

CaseSolvers

Az esettanulmány-megoldással először a Corvinus egyetemen találkoztam, a Cases on International Business Strategy óra keretében. Egyetemistaként számos külföldi és hazai versenyen részt vettem, melyek közül kiemelt helyen szerepelt az OEV.
Először versenyzőként, majd később a zsűri tagjaként is nagyban hozzájárult a későbbi karrierem alakulásához. Csapatunkkal egyszerre az ország legjobb versenyzőivel mérhettük össze tudásunkat és találkozhattunk az ismert nagyvállalatok képviselőivel.
Az OEV nem csak hazánk egyik legrégebbi és legrangosabb versenye, de mind a szakmai tartalom és a közösségi élmény szempontjából is nemzetközi színvonalú.

Hoffmann Janka,

McKinsey

Amikor a McKinsey-nél kezdtem dolgozni, még nem igazán tudtam, hogy mi az a tanácsadás. Az első néhány nap után jött a felismerés, hogy ez az egész nagyon hasonló egy folyamatosan tartó OEV-hez. 🙂 Pont olyan szuper, csak minden igazi.
Csapatban ötletelsz, magával ragad a flow, és a végén azt sem tudod már, hogy mennyi éppen az idő, csak azt érzed, hogy élvezed, amit csinálsz. Én nagyon örülök, hogy többször is volt lehetőségem kipróbálni magam igazi tét nélkül az Országos Esettanulmány Versenyen, és rájöhettem, hogy ezt akarom csinálni az életben is, napi szinten. A versenyt éppen ezért nem csak azoknak ajánlom, akik már most tudják, hogy a tanácsadás való nekik, hanem mindenkinek, aki kíváncsi erre az egész világra. Sok sikert! 🙂