Miért pont az EVK-t válaszd?

Business irányultság

A kitűnő szakmai programjainknak és a vezetőképző funkciónknak köszönhetően kipróbálhatod magad akár szervezeti vezetőként, akár projektmenedzserként.

Összetartó közösség

Az EVK-ban egy olyan közösség részévé válhatsz, amely nem csupán szakmailag motiváló, hanem társasági programok terén is aktív és összetartó.

Szakmai fejlődés

Bármi legyen is az, amiben el szeretnéd mélyíteni a tudásodat, Te magad szervezheted meg az erre megfelelő alkalmat, az általad megkeresett oktatóval.

Motiváló közeg

Olyan motivált emberek társaságában töltheted el egyetemi éveidet, akik hasonló érdeklődéssel és mély tudással rendelkeznek.

EVK logó

Őszi programjaink gólyáknak

Elsős verseny

A februárban kezdődő elsős versenyünk három online, vagy papíron kitölthető fordulóból, valamint egy egész napos, Deloitte irodában megrendezett személyes döntőből áll. A verseny során összemérheted tudásod és esetoldási képességeid az évfolyamtársaiddal, akikből a legtehetségesebbnek bizonyuló diákok értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Business Nights

Az EVK Business Nights egy olyan nyílt kurzussorozat, mely során több gazdasági területet érintve, gyakorlatorientáltan képezheted magad az egyetemi tanórákon túlnyúlóan. A kurzusalkalmak során igyekszünk minél szélesebb érdeklődési kört lefedni, így megismerkedhettetek már a monetáris politika, startup és kockázati tőke, valamint digital marketing téma rejtelmeivel.

Red Carpet

Az EVK Red Carpet egy hagyományosan tavasszal megrendezésre kerülő buli, mely nyitott mind a gólyák, mind a további szakkollégiumi tagok számára. Eseményünk hangulatához illően elegáns ruhák csillogásában, valódi báli estélyt teremtünk meg. Hollywoodi hangulat garantált, ne maradj le róla!

Bevonó tábor

A március végén Cegléden zajló Bevonó táborunk célja, hogy megismerjétek a szakkollégiumunkat, általános felépítésünket, kurzusainkat, valamint közelebb kerüljetek a tagjainkhoz a közösen eltöltött hétvége segítségével. Ha szeretnél részt venni életed legjobb hétvégéjén, semmiképp se maradj le róla!

Felvételi

Felvételink két lépcsős kiválasztási folyamata egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll. Az írásbeli forduló első részét április 18-19-én rendezzük meg, ahol megteheted első lépéseidet az EVK felé. Ha szeretnél kitűnni több ezer Corvinusos társad közül és csatlakozni a szakkollégiumunkhoz, ezt az eseményt piros betűvel jelöld a naptáradban!

Szakmai programjaink

Kurzusok

Az első négy félévben a olyan alapozó kurzuson veszünk részt, melynek során nem csak az alapvető gazdasági ismereteket, de az üzleti szemlélet alapjait is elsajátítjuk. Az ezt követő félévek szakmai fejlődésének egyik alapját alkotják a szabadon választható kurzusok, melyeket a tagság saját érdeklődési körére alapoz, előzetes igényfelmérés alapján magunk döntünk a megszervezésre kerülő kurzusokról.

8-10 alkalom/félév

Vállalati szakember

Korábbi kurzusok:

 • Brand managemenr kurzus
 • Data science kurzus
 • Tőzsde kurzus
ÚF alapozó
Prezentáció

Tréningek

A szintén tagság által szervezett tréningek során a  rendszerint gyakorlati tudást sajátíthatunk el egy, a témakörben jártas vállalati szakembertől, vagy az EVK-ban korábban végzett szeniorunktól. A rendszerint kisebb csoportokban szervezett tréningek során többek között olyan készségekre teszünk szert, melyek a mai munkaerőpiacon történő érvényesülésre készítenek fel minket, erősítik soft skilljeinket.

6-8 óra

Vállalati szakember, szenior

Korábbi tréningek:

 • Photoshop tréning
 • Public speaking tréning

Egyalkalmas előadások

Az egyalkalmas előadások során egy kiválasztott témakör képviselője látogat el a szakollégiumba. A rendszerint egy tanóra hosszát igénybe vevő alkalmon kötetlen hangvételben folyik a beszélgetés, melyen bátran kérdezhetnünk az előadótól. Az egyalkalmas előadások remek alkalmat kínálnak arra, hogy a szakkollégiumot jellemző business iránytól elkanyarodva bővítsük a  látókörünk.

90 perc

Vállalati szakember, szenior

Korábbi előadások:

 • Fresh on the job market – Anthony Radev
 • Financial disaster – Wallner András 
Csoportkép
Business Projekt

Business Projektek

A Business Projektek során a kiválasztott csapat egy valós vállalati eseten dolgozva, a gyakorlatban kamatoztathatja a korábban megszerzett tudását. A rendszres meetingeket követően, a projekt zárásaként a csapat a vállalat vezetőségének tartott prezentációban mutathatja be munkájának eredményét. A Business Projektek kíváló platformjai a vállalati kapcsolatépítésnek.

3 hónap

Vállalati partner

Korábbi partnerek:

 • OTP Bank
 • Revolut
 • Groupama
 • Deloitte

Felvételinkről röviden

Időpont

Felvételinket minden évben tavasszal rendezzük meg.

Felvételi folyamat

2 fordulós a felvételink, az első írásbeli, a második pedig szóbeli forduló.

Kik jelentkezhetnek?

Szakkollégiumunkba csak alapszakos, első éves (gólya) hallgatók jelentkezhetnek.

Figyelem!

Kizárólag egy szakkollégiumba jelentkezhetsz, így jól fontold meg döntésed!

A felvételire történő jelentkezés elkezdődött! Ne maradj le te sem!

EVK Szakkollégium - Felvételi 2020