Miért pont az EVK?

Motivált közeg

Olyan motivált emberek társaságában töltheted el egyetemi éveidet, akik hasonló érdeklődéssel és mély tudással rendelkeznek. Az erős közösségünkbe való tartozás mind rövid, mind hosszú távon rengeteg lehetőséget kínál, hiszen a kiváló üzleti kapcsolatok építésén túl szoros baráti kötelékek is köttetnek szakkollégiumunk falain belül. Egy olyan közösséget alkotunk, ahol az önfejlesztésen és az egyéni fejlődésen túl az összetartás, a csapatmunka, egymás segítése és motiválása is központi szerepet játszik mindennapi működésünk során.

Business irányultság

Az EVK Szakkollégium, mint a hazai legjobb business szakkollégium az önmegvalósítás és a tehetséggondozás műhelye. Egy olyan szakkollégium, amely szervezeti felépítésében megfeleltethető a mai vállalatok felépítésének, és amelyet teljes egészében mi, az aktív tagság irányítunk.
A kitűnő szakmai programjainknak és a vezetőképző funkciónknak köszönhetően kipróbálhatod magad akár szervezeti vezetőként, akár projektmenedzserként, vagy éppen team koordinátorként. Mindezek függvényében lehetőséged nyílik sajátos vezetői, vállalkozói és problémamegoldó szemléletmód elsajátítására.

Szakmai fejlődés

Az EVK-ban igazán egyedülálló, hogy saját szervezésű kurzusokat, tréningeket tartunk meg alkalomról alkalomra. Így, ha bármilyen témában/témakörben érdekelt vagy, amiben el szeretnéd mélyíteni a tudásodat, Te magad szervezheted meg az erre megfelelő alkalmat, az általad megkeresett, neves oktatóval. Ezen kurzusok alkalmával lehetőséget nyújtunk az alapvető üzleti ismeretek mellett szakosodásra/specializációra is az üzleti élet egyes területein: pénzügy, marketing, menedzsment stb. Mindemellett számos vállalati együttműködésünk is van, ahol a Business Projekteken keresztül azonnal gyakorlatban is megtapasztalhatod az egyetemen és az EVK-ban tanult ismereteket, miközben alkalmad van az üzleti élet legnagyobb szereplőivel megismerkedni és építeni kapcsolati tőkédet.

Összetartó közösség

A Szakmai pilléren túl a Közösség is rendkívül meghatározó szervezetünkben. A közösségi programjaink heti szinten színesítik a tagjaink életét, legyen szó közös társasozásról, gokartozásról, mozizásról, vagy piknikről. Az év során számos tábor is megrendezésre kerül, ahol mind szakmailag fejlesztő, mind közösségépítő programok várnak minket. A kiscsoportos kurzusainknak köszönhetően az évközbeni tanulás is egy személyesebb, osztályszerű közegben zajlik. Az EVK-ban egy olyan közösség részévé válhatsz, amely nem csupán szakmailag motiváló, hanem társasági programok terén is aktív és összetartó.

Mit csinálunk?

Kurzusok

Az első négy EVK-s félévben mindenki részt vesz az alapozó képzésünkön. A tematika kialakításánál fontos szempont, hogy olyan alapvető gazdasági ismeretekkel gazdagodjanak a hallgatók, melyekre lehet építkezni a későbbi kurzusok során. A kínálat a korral halad, de vannak visszatérő órák, amelyek kulcsfontosságúak az alapos üzleti szemlélet elsajátításához. Ilyen például a Fiskális és Monetáris Politika Király Júliával. Ezen felül minden aktív tag a saját érdeklődési köre szerint szervezhet kurzust.Az elmúlt években számtalan különböző kurzus valósult meg, csak néhányat említve: Management Consulting, Data Science, Digital Marketing, vagy akár Borkurzus témakörökben.

Tréningek

A tréningek általánosságban egy-, szükség esetén két napos folyamatos tanulást, gyakorlást jelentenek. Ezek során olyan extra tudásra tesznek szert a kollégium tagjai, amivel kiemelkedhetnek a társaik közül. Vannak minden évben megrendezésre kerülő tréningek; ilyen például a kezdő és a haladó excel tréning, amely a mai munkaerőpiacon elengedhetetlen készséggé nőtte ki magát. A tréningpaletta azonban igen széles, íme néhány további példa: Bloomberg tréning, Külsős PR tréning, Kriptoeszközök tréning, Personal Finance tréning. Fontos kiemelni, hogy ezeket mindig az adott téma szakértője, legtöbbször külsős vállalati szakember tartja.

Egyalkalmasok

Az egyalkalmas előadások hasonlítanak a tréningekhez, azonban formalitását tekintve sokkal kötetlenebb, lazább hangvételű események. Céljuk főként a látókörbővítés, itt a közgazdaságtantól távolabb álló témákkal is lehet ismerkedni. Példaként remekül szolgál Kovács Zoltán “Mágus” előadása, aki a magyarországi marketing ügynökségek egyik legnagyobb alakja. De jól szemlélteti a kínálat diverzitását Schiffer András előadása az önkormányzati választásokkal kapcsolatban, vagy Dr. Hevesi Krisztina a szexuálpszichológia előadása.

Business Projektek

A Business Projektek elsősorban a gyakorlati tudást, a vállalati kapcsolatépítést és networkinget állítják a középpontba. A tagok kiemelkedő cégekkel dolgozhatnak együtt egy projekt keretein belül, egy féléven keresztül. A projektek témája igen változatosnak mondható, a marketing és pénzügystratégiától kezdve vállalatfejlesztési feladatokon is dolgozhatnak a tagjaink. A végeredményt vezetők számára prezentálják, amely remek fejlődési lehetőségeket rejt magában. Partnereik között megtalálható a Groupama, a Deloitte, az OTP Bank, de dolgoztak már közösen többek között a Revoluttal is. 

Tavaszi programjaink

Elsős verseny

A februárban kezdődő elsős versenyünk három online, vagy papíron kitölthető fordulóból, valamint egy egész napos, Deloitte irodában megrendezett személyes döntőből áll. A verseny során összemérheted tudásod és esetoldási képességeid az évfolyamtársaiddal, akikből a legtehetségesebbnek bizonyuló diákok értékes nyereményekkel gazdagodnak.

Business Nights

Az EVK Business Nights egy olyan nyílt kurzussorozat, mely során több gazdasági területet érintve, gyakorlatorientáltan képezheted magad az egyetemi tanórákon túlnyúlóan. A kurzusalkalmak során igyekszünk minél szélesebb érdeklődési kört lefedni, így megismerkedhettetek már a monetáris politika, startup és kockázati tőke, valamint digital marketing téma rejtelmeivel.

Red Carpet

Az EVK Red Carpet egy hagyományosan tavasszal megrendezésre kerülő buli, mely nyitott mind a gólyák, mind a további szakkollégiumi tagok számára. Eseményünk hangulatához illően elegáns ruhák csillogásában, valódi báli estélyt teremtünk meg. Hollywoodi hangulat garantált, ne maradj le róla!

Bevonó tábor

A március végén Cegléden zajló Bevonó táborunk célja, hogy megismerjétek a szakkollégiumunkat, általános felépítésünket, kurzusainkat, valamint közelebb kerüljetek a tagjainkhoz a közösen eltöltött hétvége segítségével. Ha szeretnél részt venni életed legjobb hétvégéjén, semmiképp se maradj le róla!

Felvételi

Felvételink két lépcsős kiválasztási folyamata egy írásbeli és egy szóbeli fordulóból áll. Az írásbeli forduló első részét április 18-19-én rendezzük meg, ahol megteheted első lépéseidet az EVK felé. Ha szeretnél kitűnni több ezer Corvinusos társad közül és csatlakozni a szakkollégiumunkhoz, ezt az eseményt piros betűvel jelöld a naptáradban!

A felvételire történő jelentkezés elkezdődött! Ne maradj le te sem!

EVK Szakkollégium - Felvételi 2020