weboldal_cover.png

TE MIT TESZEL AZÉRT, HOGY KITŰNJ A TÖMEGBŐL?

REGISZTRÁCIÓ

Április 4-17.

A regisztráció kezdete után a weboldal alján található regisztrációs formon keresztül tudsz jelentkezni az EVK 2022-es felvételijére.

Az írásbeli forduló feladatait kizárólag a regisztrálóknak fogjuk kiküldeni, így ezt a érdemes minél előbb kitöltened!

ÍRÁSBELI FORDULÓ

Április 11-20.

Az írásbeli két részből  fog állni, amit bármilyen sorrendben és időbeosztásban elkészíthetsz – a lényeg, hogy április 20. 23:59-ig megérkezzenek a válaszaid hozzánk!


Az írásbeli egyik részében egy játékos feladat segítségével felmérjük, milyen kognitív és logikai képességekkel rendelkezel, illetve általános tájékozottságodról is ebben a fordulóban kapunk képet. Ehhez a fordulóhoz semmilyen előzetes felkészülés nem szükséges. Találj magadnak egy nyugodt helyszínt, ahol nem zavarnak 30 percig, és élvezd az első EVK-s megmérettetésed!

Az írásbeli másik részében rövid esszékérdéseket fogsz kapni. Ez a feladat arra szolgál, hogy árnyaltabb képet kaphassunk Rólad. Mélyebben szeretnénk látni, hogy milyen a személyiséged, hogyan vélekedsz egyes társadalmi, gazdasági, vagy morális kérdésekről. Kérünk, hogy őszintén válaszold meg ezeket, hiszen ahogy ideális EVK-s sincs, úgy ideális válasz sem!

Ezen feladat után a két írásbeli részt együtt értékeljük, és ezek tükrében döntünk arról, hogy kik jutnak be a szóbeli fordulóba.

SZÓBELI FORDULÓ

Április 30. - Május 1.

Az írásbeli forduló kiértékelése után e-mailben küldünk értesítést, hogy bejutottál-e a szóbeli fordulóba.

Miután írásban már rálátásunk lesz a teljesítményedre és képességeidre, a személyiségedről árnyaltabb képet ebben a fordulóban fogunk kapni. Ez  alkalommal egy egész napos esemény keretében különböző feladatokon kell részt venned szombaton vagy vasárnap, amelyet a Kinizsi Kollégiumban fogunk 

Kiket keresünk?

Nincs ideális EVK-s.

Az EVK-t mi és reméljük Te is formálod. EVK-sként olyan tagokat keresünk, akik nyitottak és érdeklődőek az új témák iránt, akik szívesen bekapcsolódnak egy beszélgetésbe az államok különböző válságkezeléséről, de velünk nevetnek egy vicces Sikidegvagyok poszton is. Olyan tagokat keresünk, akikkel a néha hajnalokba nyúló tanulás egy-egy zh-ra is élvezetes és akikkel szívesen osztjuk meg közös és egyéni sikereinket.

Figyelem!

Az EVK Szakkollégiumba csak a Budapesti Corvinus Egyetem alapszakos, első- és másodéves hallgatói jelentkezhetnek!

Egy évben pedig kizárólag egy szakkollégiumba adhatod le a jelentkezésed!

Miért az EVK-t válaszd?

Találkozunk a felvételin!