You are currently viewing Word oldalszámozás tetszőleges oldaltól

Word oldalszámozás tetszőleges oldaltól

Ha a Word oldalszámozást tetszőleges oldaltól szeretnéd beállítani, azt sajnos csak 3 lépésben teheted meg. Hasznos lehet ez akkor, ha például fedlapot vagy tartalomjegyzéket is tartalmaz a dokumentum, de csak az első tartalmi oldaltól kezdve szeretnéd elindítani az oldalszámozást.

1. lépés - Az első számozandó oldal megkeresése

Első lépésként ki kell találnod, melyik oldalon szeretnéd kezdeni a Word dokumentumon belül az oldalszámozást. Görgess le ehhez az oldalhoz, és kattints az ezt közvetlenül megelőző oldal legvégéreTehát ha a 3. oldaltól szeretnéd kezdeni a számozást, akkor a 2. oldal végére kattints – a szöveg végére, ne az előlábba!

2. lépés - Szakasztörés

Ezután a felső menüsorból válaszd ki az Elrendezés opciót, és a bal oldalon található Töréspontok lehetőséget lenyitva kattints a Következő oldalra. Ekkor a következő oldalon – ahol a számozást indítani szeretnéd – beszúr egy új sort, ezt nyugodtan törölheted.

3. lépés - Oldalszámozás beállítása

Utolsó lépésként lépj be az élőfejbe vagy élőlábba – attól függően, hogy alul vagy felül szeretnéd a számozást – azon az oldalon, ahol az oldalszámozást szeretnéd indítani. Ekkor automatikusan az Élőfej/Élőláb Tervezés menüjébe kerülsz, de ha véletlen nem így történne, a felső menüsor jobb oldalán be tudsz lépni ide. 

A menüben látható, hogy a Csatolás az előzőhöz lehetőség aktív. Erre kattints rá, hogy kikapcsold. Ezután – ugyanebben a menüben maradva – a bal oldalon található Oldalszám gombra kattintva kapcsold be a neked tetsző oldalszámozási lehetőséget. FONTOS: ha az oldal alján akarod megjeleníteni a sorszámot, az élőlábban kapcsold ki a Csatolást. Ha a tetején, az élőfejben. A kettő egymástól függetlenül van kezelve.

Ha ez megvan, akkor már csak egy dolog maradt hátra: az Oldalszám menüből válaszd ki az Oldalszámozás formázása opciót, és a Számozás módja lehetőségnél válaszd a Kezdő sorszámot, és állíts be a neked tetsző kezdő oldalszámot – leggyakrabban az 1-et.

Galéria: Word oldalszámozás tetszőleges oldaltól, lépésről lépésre:

Hasznos volt a cikk? Akkor ezek is érdekelhetnek:

Neptun Power Up telepítés cover

A Neptun Power Up telepítése

A Neptun Power Up telepítése pár perc alatt elvégezhető, és nagyban megkönnyíti a tárgyfelvételeket, vizsgafelvételeket. Fontosabb funkciói például az automatikus bejelentkeztetés, a 30 próbálkozásos bejelentkezési limit...

Olvasd el a teljes cikket!