You are currently viewing Moodle videók letöltése

Moodle videók letöltése

A Moodle videók letöltése több szempontból is hasznos lehet: végre be tudod majd állítani a lejátszási sebességet, offline is megnézheted a videókat, és azok akkor is elérhetők lesznek, ha valamiért törölnék őket a kurzus felületéről.

1. A Moodle videót letöltő kiegészítő telepítése

Mint mondtuk, nagyon egyszerű módszerről van szó, mindössze fél perc alatt, két lépésből elérhető lesz a videók letöltése. Ehhez fel kell telepítenünk a Moodle Buddy nevű kiegészítőt, amely jelenleg Chrome és Firefox böngészőkhöz érhető el az alábbi linkeken:

A kiegészítő egyébként nyílt forráskódú, így annak működését bárki ellenőrizheti a Moodle Buddy hivatalos github oldalán.

2. A Moodle videók és egyéb anyagok letöltése

A frissen telepített kiegészítőt a böngésződ felső sávjában, jellemzően a címsor mellett található. A Moodle Buddy akkor lesz elérhető, ha elnavigálsz az egyik kurzusod oldalára, majd a kiegészítő gombjára kattintasz. Ekkor választhatsz, hogy az összes feltöltött anyagot egyben töltöd le a Simple lehetőségből, vagy te válogatod ki a letöltendő elemeket a Detailed fülön. 

Ha csak az adott videót szeretnéd letölteni a Moodle-ből, az utóbbi lehetőséget ajánljuk. 

 

Hasznosnak találod az írást? Akkor ez is érdekelhet:

+1. Vimeo lejátszós videók letöltése

Néhány oktató nem a Moodle beépített videólejátszóját használja, hanem a Vimeo-n keresztül illesztik be a videókat. Ezek letöltésére egy külön kiegészítő lesz szükséges.

Chrome-hoz a Simple Video Downloader nevű plugint ajánljuk, mivel ez nyílt forráskódú, bárki számára ellenőrizhető kódot tartalmaz. Letölthető az alábbi linkről: [Kattints a megnyitáshoz].

A kiegészítő telepítése utána Moodle felületén belül a beillesztett Vimeo videókon jobb oldalon megjelenik egy lefelé mutató nyíl, amire kattintva kiválasztható a letöltendő videó felbontása.