Szakmaiság

Az EVK Szakkollégium 1990 óta a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezete, amely jelenleg több mint hatvan aktív és több mint 300 senior tagot számlál. A szakkollégium a keresztelésekor tulajdonképpen az Egyetemi Vállalkozói Kollégium nevet kapta, ám a vállalkozói jelleg elhalványultával a hosszú név helyett egyre inkább csak a kezdőbetűkből alkotott mozaikszót használták, így lett végül EVK Szakkollégium.

Egy hely, ahol megvalósíthatjuk önmagunkat és a céljainkat!

Szakmai fejlődés

  
Az EVK célja, hogy az egyetemi évek alatt alatt fejlődési lehetőségeket és gyakorlati tudást biztosítson tagjai számára.

Közösség

 
A szakmai fejlődés mellett ugyanúgy fontosnak tartjuk a kapcsolatokat, ezért a közösségi életre is nagy hangsúlyt helyezünk

Belső programok

 
  • Kurzusok, tréningek – A másod- és harmadévesek egy átfogó alapozó kurzuson vesznek részt, ahol megismerkedhetnek a közgazdász szakma minden területével. Ezen felül a szakkollégium tagjai részt vehetnek más kurzusokon és tréningeken is, amiket mindig az aktuális tagság igényei alapján alakítunk.
  • Business projektek – Ezen projekteken keresztül tagjaink a szimulált szituációk világából kilépve a való életben, élesben tehetik próbára tudásukat. Az elmúlt években számos olyan elismert nagyvállalat volt projektpartnerünk, mint például a P&G és a Deloitte.
  • Mentorság – az újonnan felvettek számára mentorprogramot biztosítunk, ahol két felsőbb éves segít beilleszkedni a szervezetbe, megmutatja annak működését. Emellett a többi szakkollégista számára is biztosítva van, hogy szakmai mentort választhasson mindenki a saját érdeklődési területének megfelelően. Elsősorban vállalati szakemberek és már végzett seniorok mentorálnak.

Az EVK az említett programok megszervezésében és a szakkollégium vezetésében saját aktív tagjaira hagyatkozik, így lehetőségünk nyílik arra, hogy már egyetemi éveink alatt kipróbálhassuk magunkat felelős vezetőkként. Ennek következményeképp sokkal rugalmasabban alakíthatjuk működésünket tekintettel az aktuális szakmai igényekre és gyorsabban reagálhatunk a külső körülményekre, teret engedve az egyéni kezdeményezéseknek

A tagjaink a szakmai programok által megszerzett tudást mind a hazai, mind a külföldi színtéren kamatoztatják, kutatási tevékenységük és versenyeken való szereplésük révén. Minden évben részt veszünk a Tudományos Diákköri Konferencián, ahol rendre remek helyezéseket érünk el.

Mi szervezzük az Országos Esettanulmány Versenyt!

Az EVK szakkollégium 1999 óta minden évben megszervezi hazánk egyik legszínvonalasabb esettanulmány-versenyét, az OEV-t.

Amivel célunk…

az, hogy ösztönözzük az esettanulmány módszertan magyarországi elterjedését, az esettanulmány kultúra növelését, a magyar egyetemek bekapcsolását a nemzetközi esettanulmány versenyek vérkeringésébe; továbbá elősegítsük a hallgatók, az akadémia és az üzleti világ kapcsolatainak szorosabbra fűzését.

Közösség

EVK születésnap

 

A szakkollégium minden novemberben megünnepli fennállásának évfordulóját. Ezen az eseményen az újonnan felvett kollégisták műsorukkal mutatkoznak be a tagságnak. A rendezvény rendkívül fontos a szakkollégium életében, ahol a szenior tagok is előszeretettel megjelennek.

Táborok

 

Az év során a részt veszünk különböző táborokban is. Ősszel egy tréningre épülő tábort tartunk, míg tavasszal a Bevonó Tábor mellett egy kifejezetten szakmai tartalmú tábort szervezünk, ahol a harmadévesek prezentálják a TDK munkájukat. Az egyetem fáradalmait kipihenve a nyár elején megrendezzük a Balaton partján a nyári táborunkat, ahol már az újonnan felvett tagok is csatlakoznak.

Közösségi estek

 

A közösség összekovácsolása érdekében minden héten szervezünk egy estet, ahol a tagság kötetlenül szórakozhat.

Aktív tag
+
Szenior
Közösség

Egyszerűsített beszámolók és közhasznúsági mellékletek

2014
2015
2016
2017